Сидеров обявил френския дипломат в самолета за терорист

Свидетели разказаха в съда какво се е случило в самолета, в който е пътувал Волен Сидеров преди инцидента на летище Варна през януари миналата година.
Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нансяне на лека телесна повреда на граничен полицай на аерогарата. Преди това той предизвикал скандал в самолета с френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем, предаде БТА. Нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал и говорел на висок тон. Другата стюардеса й разказала, че политикът искал паспорта на стоящата до него пътничка - френския дипломат. Той обяснявал, че има правомощия да иска паспорта й, защото имал опасение, че може да е терористка - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на чужденката, след което двамата вече не пътували близо един до друг. 

Котева разказа още, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на лидера на "Атака" - част от тях също депутати, поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. Малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците. 

В края на 2013 година Сидеров и негови съпартийци предизвикахапиянски скандал в ресторант в Брюксел.

Днес друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на Стефани дьо Мортие. 

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак заради поведението му. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошли и гранични полицаи. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Софийският градски съд глоби няколко други свидетели заради неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани. Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев - мъжът, участвал в инцидента със Сидеров. 

Самият той и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. 

Следващото заседание по делото е на 11 юни.

По време на предишното полицаят Костадин Колев разказа, че депутатът се е държал агресивно - първо го блъснал с две ръце, а после го ударил с ръка в лявата половина на лицето. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    AT
    a taka
    3 -6
    16:03, 11 май 2015
    Гласувайте за АТАКА. Само така ще се оправи държавата.
    • Si
      Siderov
      5 0
      19:44, 11 май 2015
      Е нали Атака/Юруш бяха на власт при Орешарско-турско-комунистическото правителство? Освен че дядо ви Волен ходи до Куба с курвите си на държавни разноски, какво друго направи джуджето?
Последни новини