Училището в Черноконево - посетител №1 на Историческия музей

Открита бе и нова изложба под надслов "Бързо, точно, срочно", разказваща за историята на съобщенията

Училището в кв."Черноконево", носещо името на Св.Св.Кирил и Методий бе отличено като най-активен посетител в Исторически музей -Димитровград през изминалата година. Наградата бе връчена при откриването на Нощта на музеите, която се провежда тук за поредна година. Като най-активен дарител приз получи пощата в Димитровград за предоставените многобройни експонати.

Благодарности за положените усилия и за вложения труд получиха тази вечер и работещите в Историческия музей, които на 18 май отбелязват професионалния си празник. Нощта на музеите уважиха много димитровградчани, дошли да разгледат изложбите, експонирани там. Сред гостите бяха и кметът Иво Димов, както и общински съветници.

Творчески ателиета забавляваха гостите на инициативата. Подготвени бяха томбола, богата програма с участието на група за класически рок при ОП „Детски и младежки център”, Theos Magic SHOW и групата ТОЧКА BG. 

Открита бе и нова изложба под надслов "Бързо, точно, срочно" на РИМ-Пловдив. Тя разказва за историята на съобщенията у нас и показва интересни екпонати от миналия век, използвани от българските пощи. Гъбъли полетяха с небето, като един от начините за предаване на информация в годините. Още снимки разгледайте на нашата Фейсбук страница.

Директорът на училището в Черноконево Милко Милков с наградата
тавител на Български пощи получи наградата за най-активен дарител
Гъбъли полетяха с небето, като един от начините за предаване на информация в годините
Откриването на нощта на музеите
Изложбата "Бързо,точно,срочно"

Творчески ателиета бяха разположени в Лятната читалня
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини