Социалните услуги, предлагани в Димитровград - пример за други общини

Дни на социалните услуги ще бъдат организирани в димитровград на 3 и 4 юни, разказа експертът Галина Пенева

На 3 и 4 юни в Димитровград ще бъдат организирани Дни на социалните услуги. Идеята е да бъдат представени всички социални дейности, които се предлагат тук в последните години. Ще пристигнат представители на други Общини, които искат да черпят опит, поясни гл. експерт в отдел „Хуманитарни дейности" Галина Пенева. Тя разказа, че целта е подобен форум да се превърне в традиция тук. Идеята се родила след запитвания от страна на други градове.

На 3 юни на централната алея Бул."България" ще бъдат презентирани всички социални услуги. Те са 10 на брой, заедно с три социални проекта, които Общината реализира в момента. Ще бъдат демонстрирани дейности в Защитено жилище за деца с умствена изостаналост, Социално предприятие, Социален учебно-професионален център, Център за обществена подкрепа, Дневни центрове за настаняване на деца и възрастни хора с увреждания, Домашен социален патронаж, Центрове за настаняване от семеен тип и др.

Паралелно с това, потребителите на тези социални заведения ще се изяват с програма, като в нея ще участват и танцьорите от "Галаксико".

На 4 юни от 9:00 до 12:00 часа, се организират отворени врати във всяко едно от социалните заведения. Желаещите могат да се запознаят с предлаганите на място услуги и с извършваните дейности.

Върху проекти за център за временно настаняване и дом за стари хора работи в момента Община Димитровград. Изчаква се да бъде отворена схема по оперативните програми, за да се кандидатства.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини