Бездомната Десислава все още е на улицата

Десислава продължава да спи на пейката на бул."Трети март" показа наша проверка

Бездомната жена, за която ви разказахме в материал преди две седмици, продължава да спи на пейка на димитровградския бул."Трети март", сигнализираха наши читатели.

В края на октомври от Общината и местната служба Социално подпомагане се опитаха да помогнат на 37-годишната Десислава Лещарска, която има психични проблеми, като и осигурят поне подслон за зимата.

Тя се е срещнала с ресорните специалисти в Общината, посетила е дори и психодиспансера в Болярово, където е отказала да остане за преглед и поставяне на диагноза.

Към момента, това е единствения законен начин да й се помогне, тъй като Десислава не е трудоспособна и не получава никакви социални помощи.

Освен това, 37-годишната жена нямала и лични документи, което допълнително попречило за положителното разрешаване на случая, заявиха от Общината.

В коментар под материала от 27 октомври читателка посочва, че относно документите за ТЕЛК са взети мерки. Документите на Десислава са подадени в картотеката в гр.Хасково, като се очаква да я извикат за явяване пред комисията. Дали това е така, все още не е официално потвърдено. Ще продължаваме да следим случая с бездомната жена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Вс
    Всевиждащият
    1 0
    17:56, 11 ное 2014
    Тези юнаци от ТЕЛК са толкова бързи, че зимата ще мине, докато я извикат...Нима няма и незаконни начини да я приютят някъде, кажете ресорни от общината!
  • 2
    Вс
    Всевиждащият
    3 0
    17:56, 11 ное 2014
    Тези юнаци от ТЕЛК са толкова бързи, че зимата ще мине, докато я извикат...Нима няма и незаконни начини да я приютят някъде, кажете ресорни от общината!
  • 3
    Ан
    анонимка
    0 0
    18:17, 11 ное 2014
    Аз я видях преди 3часа на пейката защото аз живея в един от тези блокове
  • 4
    Ди
    Димитровградска правда
    2 0
    02:57, 12 ное 2014
    Ако трябва да сме честни в Димитровград ТЕЛК комисията не изпълнява задълженията си коректно. Не са един и два случаите в които след изтичане на ТЕЛК решение с месеци не се праща покана за подновяването му. Практиката да се дават пари под масата за издаване на такива решения на напълно здрави хора пък вече е обичайна практика.
Последни новини