Родители на ученици, заплашени от спиране на детските надбавки

В Социално помпомагане в Димитровград очакват до края на октомври удостоверения на родители на ученици

Родителите на деца в училищна възраст, които не са представили бележки, че учениците са започнали учебната година, могат да останат без месечни детски надбавки. За това предупреди директорът на Социално подпомагане в Димитровград Жанета Желева.

Такова удостоверение трябва да бъде предадено в социалната служба в Димитровград до края на месец октомври. В противен случай няма да бъдат превеждани помощите от 35 лева, които се полагат като надбавки.

Месечна помощ се дава на деца и младежи до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, припомни Желева.

Тя информира още, че 329 първокласници са получили еднократна помощ от държавата в размер на 250 лв. преди старта на новата учебна година. В същото време в Социално подпомагане продължава приемът на молби-декларации за помощи за отопление през предстоящия зимен сезон.

Родителите на деца в училищна възраст, които не са представили бележки, че учениците са започнали учебната година, могат да останат без месечни детски надбавки

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини