Доброволци от Езиковата в Димитровград с кампания за толерантност

В Езикова гимназия днес се проведе кампания за толерантност и приемане на различието

Димитровград се включи днес в национална кампания  за толерантност и приемане на различието. По инициатива на доброволци от шест града в България мероприятието се провежда на открити пространства на 29 и 30 май.

В Димитровград акцията бе по инициатива на доброволци от Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров". Кампанията носи името #sТЕБup: Твоята стъпка напред.

В рамките на шест стъпки младите хора трябваше да се запознаят с различни преживявания. Всяка стъпка предоставя различен вид преживяване и разчупва стереотипи или дава повод за осмисляне на понятието различие (етнос, религия, пол, националност, увреждане, сексуална ориентация и др.). Най-толенатният участник, преминал по алеята попада в шатра, където го очаква изненада.

Идеята е да се научим на приемаме и уважаваме различията у хората, като бъдем търпеливи към тях. Друга от целите бе да се провокира отново темата за насилието, поясниха доброволците от ЕГ "Д-р Иван Богоров". Събитието бе организирано и с подкрепата на организирано от Фондация „Х&Д Джендър Перспективи".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Най-толенатният участник, преминал по алеята попада в шатра, където го очаква изненада.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини