Д-р Лафчийски и Доцо Вътков станаха почетни граждани на Димитровград

    Общинският съвет в Димитровград одобри предложенията за двама нови почетни граждани на днешната сесия. Единодушно с 30 гласа "за" със званието бе удостоен педиатърът на поколения димитровградчани д-р Марко Лафчийски. Лекарят с над 60-годишен стаж присъства в зала "Гросето", а общинарите аплодираха избора му и станаха на крака.

    Д-р Лафчийски бе придружаван от инж.Панчо Панев, който е начело на инициативен комитет, издигнал кандидатурата му за удостояване със званието. Подписката бе подкрепена от близо 600 димитровградчани.

    "Развълнуван съм и много изненадан от номинацията, благодаря на инициативния комитет, на колегите медици, на хилядите пациенти, които ми се довериха в годините и на моето семейство", заяви 86 -годишният медик.

    Той каза, че много от присъстващите в залата общинари са били негови пациенти в детска възраст. Благодари на управниците и ги призова да върнат някогашната слава на Димитровград. Посочи също така, че трябва да се полагат повече грижи за медицинските кадри и тяхната квалификация.

    Единодушно одобрение получи и предложението, почетен гражданин на Димитровград да стане диригентът Доцо Вътков. Официалното връчване на отличията на двамата ще стане на тържествена сесия на Общинския съвет на 2 септември - празника на града.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини