Решено: Ремонтират детската площадка на ул."С.Врачански"

С 20 гласа "за" от общо 27 димитровградски съветници бе одобрено предложението за ремонт на детската площадка, намираща се пред блокове №1 и №3 на ул."Софроний Врачански".

Докладната, внесена от Диян Георгиев предвижда да се поставят оградни елементи около детския кът, да се подмени настилката с отоговаряща на съвременните изисквания, както и да се обезопасят старите съоръжения, които са там. 

За това настояват в подписка живеещите, които ползват площадката. Те искат още осветление и допълнително пейки. Решено бе за обезопасяването й да бъдат заделени 25 000 лв. от бюджета на Общината.

Кметът Иво Димов реплекира вносителя в залата, като каза, че когато се правят разходи от бюджета, трябва да се посочат от къде да се вземат парите за реконструкзцията. Георгиев заяви, че може да се използва фонд "Резервен" за тази цел.

Темата се прехвърли върху състоянието на детските площадки в Димитровград по принцип. Повдигна се въпроса за това, че всички кътове в града трябва да са обезопасени с огради и с подходяща настилка. 

Одобрение получиха и предложенията за ремонт на покрива на кметството в село Бодрово, който е пропаднал. Със сума до 5 000 лв. ще се възстанови и рушащия се паметник на загиналите за свободата на България в Меричлери, реши още Общивския съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини