Първите 10 в листата на Да за Димитровград - от гражданската квота

    Коалиция "Да за Димитровград" представи официално партиите, част от състава й. В края на изминалата седмица формацията се регистрира за участие в местните избори на 25 октомври. 

    На среща с медиите днес бе огласено, че в коалицията влизат партии от целия политически спектър -  ДСБ, БЗНС, движение "България на гражданите", "Гергьовден", СДС, БСДП, "Екогласност", ЕНП, ВМРО-БНД, Обединена социалдемокрация, България без цензура и ССД.

    Нашата цел е да обединим съмишленици, а не отделни политически сили, обяви в началото Цанко Сталев. Той бе категоричен, че подкрепа към мисията на коалицията изразяват и представители на БСП, АБВ, дори и ГЕРБ.

    "Силно сме загрижени за бъдещето на Димитровград. Всеки, който се чувства отговорен за бъдещето на децата и родителите си, на своите приятели е наш съмишленик", заяви Сталев.

    На срещата бе огласено още, че Стефан Димитров ще бъде водач на листата и кандидат за кмет на Общината от коалиция  "Да за Димитровград". Първите 10 места в листата са за представители на гражданската квота.

    Тя е съставена от личности, които са известни с гражданската си позиция и авторитет в града, каза Сталев. Имената на кандидат -съветниците ще бъдат оповестени по-късно. В листата влизат лекари, педагози, адвокат, предприемачи, финансист и икономист.

    От коалицията ще се борят за връщане на младите хора в Димитровград, подобряване на бизнес средата, както и за справедливо разпределение на средства между селата и града. Според тях, в последните години селата в Общината са изостанали, има и лоша инфраструктура.

    Представителите на партиите в "Да да Димитровград" се аргументираха защо застават зад кандидатурата на Стефан Димитров. Водачът на листата, поясни че това не е предизборна среща, защото кампанията не е започнала. 

    "Не е важно да излезнеш на сцената при регистрацията, по-важно е посланието, което ще отправяш. "Да за Димитровград" винаги е била организация от хора, които имат желание на променят града, а той има нужда от промяна", заяви Стефан Димитров.

    Коалиция "Да за Димитровград" ще бъде единствената коалиция, където всеки един ще има право да работи, с т.нар. преференция. Нито една политическа партия няма да позволи това, категоричен бе Димитров.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини