"Да за Димитровград" търси подкрепа за наредба за лечение на деца

Групата на „Да за Димитровград“ ще води разговори с останалите политически сили в Общинския съвет заради докладната за наредба за условията и реда за финансово подпомагане за лечение на деца, живеещи на територията на Община Димитровград. Проектът за решение с мотивите за неговото приемане са публикувани на страницата на Община Димитровград.

"Искаме да дадем по-голяма гласност по темата. В тази връзка възнамеряваме да се срещнем с представителите на останалите политически сили в общински съвет, за да представим пред тях докладната в детайли и ползите за обществото при приемането й", коментира председателят на "Да за Димитровград" Стефан Димитров.

Надяваме се колегите от останалите съветнически групи да подкрепят докладната при гласуването й, допълни Димитров. Той заяви, че в края на седмицата ще потърси възможност за среща с групата на БСП.

Докладната бе внесена в деловодството на Общински съвет на 16 ноември. Целта й подпомагане лечението на нуждаещи се деца, като им се даде шанс за живот. Според Стефан Димитров, грижата за нормалното развитие на децата и тяхната защита трябва да се превърнат в национален приоритет.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини