Наградиха медалистите от "Математика без граници" от димитровградските училища

Изображение 1 от 14

    Най-добре представилите се димитроврадски ученици в есенния кръг на Международното състезание "Математика без граници" бяха отличени днес на церемония в зала "Гросето". Те получиха златни, сребърни и бронзови медали.

    За трета поредна година Димитровград се включва в състезанието, като тази година са участвали 300 ученици от 2 до 12 клас от общо 6 училища в Общината.

    Надпреварата се организира от международен екип с участието на математици от България, Русия, Мексико, САЩ и други държави. През януари месец е следващия етап на "Математика без граници", като в него могат да участват и първокласници. Финалният етап е през юни месец и за България състезанието се организира в Несебър.

    Най-много медали - 14 в есенния кръг са завоювали възпитаниците на ПМГ "Иван Вазов". Общо 5 златни медала са спечелили деца от Димитровград, като най-много златни - 2 са за възпитаници на СОУ "Любен Каравелов". Златните медалисти имат 18 от 20 възможни точки, коментира секретарят на Секцията на математиците в Димитровград Антоанета Шаркова.

    Dimitrovgrad.bgvesri.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини