Благотворителна кауза обедини славейковци

    Благотворителна кауза обедини учениците от ОУ "П.Славейков" в Димитровград. Тя стартира на 1 март и е в подкрепа на възпитаничката на подготвителната група в училището Габриела. Тя има детска церебрална парализа и не може да ходи. В момента се провежда терапия, с помощта на която има шанс на момиченцето да проходи.

    "Ученическият съвет реши да подпомогне лечението на Габи, затова организирахме благотворителен базар на мартенички в двора на училището. Включиха се много ученици и родители, изработиха мартенички, а всеки пусна своята лепта в специална кутия", сподели директорът на училището Снежана Ангелова.

    Тя разказа, че майката на Габи е била изключително развълнувана от вниманието и е благодарила от сърце на всички, съпричастни към лечението на дъщеря й. Кампанията продължава, набирателната кутия е поставена във фоайето на училището и всеки може да се включи, допълни директорът. За Великден отново е предвидена акция в помощ лечението на Габи.

    В ОУ "П.Славейков" плануват да се погрижат в бъдеще и за подобряване на архитектурната среда на високите етажи в училището. Такова вече е направено на първия етаж. Така ще се улесни достъпа на деца с двигателни проблеми до сградата, коментира още Снежана Ангелова.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини