Славейковци - победители в кампанията "Стани еко герой"

    Грамота от кампанията "Стани еко герой и научи всички в къщи да съборат разделно" получи днес димитровградското ОУ "П.Славейков". Училището е събрало най-много отпадъци, годни за рециклиране. Това стана ясно на финала на начинанието, в което се включиха 12 учебни заведения от Общината. Кампанията се проведе от 10 до 28 февруари 2016 г. В нея участваха 1267 деца от тукашните училища.

    Инициативата обхващаше ученици от 1 до 8 клас и бе под формата на информационно - образователна кампания. Децата трябваше отговарят на 10 въпроса от тест, попълнен в интернет. 

    Грамотата на ОУ "П.Славейков" бе връчена от кмета Иво Димов в присъствието на представител на фирма "Еко Пак". 

    "Изключително важно и ценно е от най-малка възраст да започнем да мислим в посока разделното събиране. Това е факт в другите европейски страни, важни са подобен вид инициативи и аз ви поздравявам", обърна се Иво Димов към славейковци. Допълни, че събирайки разделно отпадъците, всеки дава своя дял за една по-чиста община. Димов поздрави и екипа на училището за положените усилия.

    След това бяха отличени деца от различни училища, които са били най-активни в кампанията. Те получиха таблети, ваучени и книги. Голявата награда за победителите е проектор. Връчването на грамотата бе съпроводено с музикална програма, в която се включиха изпълнители от ОУ "П.Славейков".

    Още снимки - разгледайте на нашата Фейсбук страница!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини