НАТФИЗ мотивира младите хора да останат в България

    „Учи в България, завладей света“, е мотото, под което преминават срещите, организирани от  Националната академия за театрално и филмово изкуство /НАТФИЗ/ с бъдещи студенти, които имат афинитет към изкуството. 20

    Първата от тях се проведе днес в залата на ОДТ "Ап.Карамитев" и на нея присъстваха студенти от класа на проф.Стефан Данаилов, както и четирима преподаватели. Проявата уважиха близо 20 възпитаници на средните училища в Димитровград.

    "Нашата цел е да мотивираме младите хора да се обърнат към изкуството и най -вече да ги задържим в България", коментира  Димитър Енчев, директор на Учебен драматичен театър в Академията.

    Срещите са част от национално турне на НАТФИЗ, като идеята е да се презентира работата на Академията и факта, че тя подготвя от най-дълго време у нас актьори, режисьори и хора, свързани с кино и театралната дейност.

    В рамките на турнето завършващите студенти представят и свои дипломни спектакли. „И само туй: Любов“ по текстове на Шекспир бе представена снощи на сцената на димитровградския театър.

    Националното турни обхваща още  градовете Хасково, Кърджали, Смолян, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, Благоевград, Стара Загора, Сливен и Кюстендил.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини