Предлагат частичен ремонт в Детско отделение в Димитровград

    Да се извърши ремонт на залата за хранене и занималнята в Детско отделение на МБАЛ "Св.Екатерина" предлага в докладна до местния парламент съветникът Стефан Димитров. Предложението е част от дневния ред на сесията на Общински съвет в четвъртък, 31 март.

    Димитров се мотивира, че при посещение в Детско отделение забелязал неприветливия вид на мястото за хранене и игра на малчуганите, които се лекуват там. Той предлага в рамките на 2016 година да бъде направено обновление, като бъдат отделени нужните средства от бюджета на Общината.

    На база внесената докладна на Димитров в началото на март е била сформирана комисия, която да обследва нуждата от ремонт - дали е спешен или текущ.

    Протокол на комисията след обследване сочи, че трябва да бъдат предприети мерки за извършване на строителни дейности. Нужно е отстраняване на теч от покрива на мястото на връзката между улука и водосточната тръба. Трябва да бъде възстановена и мазилката на стените, да се извърши боядисване, както и да се замажат отвори след подмяна на отоплителната инсталация, констатирала комисията.

    Припомняме, че Детско отделение в Димитровград бе изцяло ремонтирано през 2012 година след решение на Общинския съвет от януари същата година. Докладната бе внесена от Катя Панева.

    Тогава изцяло бе подменен покрива, бе направено вътрешно боядисване, подменени бяха дограмата и санитарни възли. Ремонтът започна през май и продължи 3 месеца. Общата му стойност бе 70 000 лв. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини