1 235 лв. за танцов клуб "Богоровци" набра благотворителна изява

1 235 лв. набра благотворителния концерт на ЕГ "Д-р Иван Богоров" в димитровградския театър тази вечер. Гимназистите организираха пролетен бал, като идеята бе да се наберат средства за участието на танцов клуб "Богоровци" в Международен фолклорен фестивал в Охрид. 935 лв. бяха събрани от продажбата на покани за концерта, а още 300 лв. осигури ръководството на училището, обяви от сцената директорът Красимир Кръстев.

Клубът с ръководител Стефка Иванова е създаден преди повече от 7 години и има множество награди от областни и национални фолклорни фестивали и конкурси.

„Пъстра китка”  бе надслова на проявата, а в нея се изявиха талантите на училището. Освен танцов клуб "Богоровци", участие взеха младежите от Театрално студио, „SELFIE”, както и индивидуални изпълнители. Включиха се и деца от ЦДГ №1 -"Звънче", които поздравиха публиката с народна песен. Концертът бе постеветен на партонния празник на гимназията и бе изцяло свързан с българския фолклор и традиции. Новото предизвикателство пред ЕГ "Д-р Иван Богоров" е предстоящото след две седмици традиционно пролетно надиграване.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини