КНСБ: Хората се страхуват да говорят за нарушение на трудовите си права!

При голям интерес преминават безплатните консултации, организирани от КНСБ -Димитровград. Те започнаха в понеделник, 11 април и ще продължат до края на седмица. Днес във времето от 9 до 16 часа приемната посетиха 8 души, информира лидерът на структурата тук Веселин Тодоров.

Консултациите са в рамките на националната кампания на синдиката под надслов  ВЪЗстани за правата си”. Всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права може да потърси юристите на КНСБ. Идеята е да се обхванат и граждани, не само наши членове,  припомни Тодоров.

Болшинството от посетилите офиса на КНСБ за два дни се интересуват от въпроси, свързани с трудовото и осигурително право. Поставени са били и теми, касаещи социалното подпомагане. 

"За съжаление хората не винаги желят да споделят за нарушени права във фирми или предприятия от Общината, притесняват се да говорят конкретно, а питат по принцип", коментира още Веселин Тодоров.

Според него, гражданите се страхуват, нямат доверие, че някой може да им помогне за рашеване на конкретния проблем. Ако ни се доверят ще придвижим случая до Инспекцията по труда, до централата на КНСБ, ще проверим има ли нарушение и какво се случва по нататък, уверяват от синдиката.

Въпроси за пенсионирането, изплащане на обезщетения и отпуски, които касаят Кодекса за труда и Кодекса за социално осигуряване са били сред зададените.

В петък - 15 април също ще има консултации с юрист, те ще са във времето от 14.00 часа до 16.00 часа. Мястото е офиса на КНСБ на бул. Г.С. Раковски № 13, западен вход.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини