Skype компютър показа Intel в Лас Вегас

Компанията го нарича мобилно интернет устройство
Концептуален миниатюрен компютър с приложение за разговори през интернет Skype показа гигантът Intel на изложението за потребителска електроника CES 2008 в Лас Вегас.

Процесорният гигант нарича своята разработка "Мобилно интернет устройство" (MID). Skype, същевременно, вече разполага с мобилна версия на своя VoIP софтуер, която работи с концепта на Intel.

Джобното устройство се управлява от операционна система Linux и по-точно от поддържаната от Intel платформа MILS OS (мобилна интернет Linux платформа). VoIP софтурът на Skype за тази платформа ще бъде напълно готов до средата на настоящата година.

Intel няма да произвежда устройството, а ще предостави тази възможност на други компании, които ще ползват нейните чипове. По-късно през тримесечието компанията ще пусне и обновление на своята мобилна платформа, базирано на процесора с ниска консумация Silverthorne.

Сред потенциалните производители на мобилното устройство са тайванските HTC, Compal, Asus, Inventec и Quanta, някои от които ще изпълняват поръчки за водещи марки като Samsung, Lenovo, Panasonic, Toshiba, LG и др

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини