Клаудия Кардинале - незалязващата звезда

Италианската кинозвезда Клаудия Кардинале навърши на 15 април 70 години. Тя отпразнува рождения си ден в компанията на семейството си и на президента на Фестивала в Кан Gilles Jacop.

„Разбира се, че никой не е щастлив от това, че времето си минава. За мен обаче 70-те години нямат никакво значение, не ги чувствам на плещите си.

От 3-4 години насам обикалям непрекъснато по света и не си давам сметка за възрастта. Нося вътре в себе си страхотна енергия - като на 20-годишна. И въпреки това, като се погледна в огледалото, виждам бръчките си - следите на времето и на живота са тук, но те не предизвикват меланхолия у мен. Никога не съм прибягвала до пластична хирургия и не бих понесла риска да се погледна и да не разбера коя съм", каза звездата пред вестник „Република".

Гласът на Кардинале е все още дрезгав и топъл - така, както беше и в началото на кариерата й, когато беше смятан за „малко кинематографичен и с лек френски акцент". Затова в началото той беше дублиран в някои филми.

„Фелини беше този, който ми „върна" гласа на екрана, тъй като не искаше във филма „8 1/2" да бъде дублиран. Момичето, което играех, се казваше Клаудия. За него това бях аз и трябваше да бъда Клаудия до дъното".

Клаудия Кардинале в момента е посланичка за жените и околната среда на ЮНЕСКО в Африка. Последният филм, сниман от актрисата, е френската комедия Cherce fiance tous frais payes.

Съвсем скоро пък звездата ще изиграе ролята на боржоа, която се жени за революционер мюсюлманин. Филмът ще се снима в Тунис, където е родена актрисата.

„Изключителна късметлийка съм, тъй като започнах да работя по време на златния период на италианското кино. Работих с най-добрите в него".

Съдбата се усмихва на Клаудия, когато тя е едва на 15 години.

„В училище участвах в един документален филм за Тунис. Лицето ми беше покрито с воал, но в последния кадър вятър отгърна воала от лицето ми и така то беше забелязано..."

„Когато спечелих конкурса за най-хубавата италианка в Тунис, наградата беше покана за Фестивала във Венеция. Отидох с майка ми, но избягах след два дни. Някой обаче се обади на баща ми и така ме убедиха да се запиша в Експерименталния център. Там обаче не се чувствах добре и затова се върнах в Тунис. Исках да работя като учителка в пустинята", разказва пред „Република" Клаудия Кардинале.

Животът й се променя, след като в него влиза продуцентът Франко Кристалди, който за известен период става и неин съпруг.

В продължение на 17 години, които свързват Клаудия с продуцентската къща на Кристалди, тя изпълнява главни роли във филмите на най-известните италиански режисьори. Клаудия прави по 3-4 филма годишно и се движи само с „Ролс-Ройс" с персонален шофьор.

По онова време Клаудия прави кариера и в Съединените щати, но никога не пожелава да се премести да живее там.

Третият период в живота на Клаудия настъпва през 1974, когато среща сегашния си съпруг и филмов продуцент Паскуале Скуитери.

„Паскуале ме омаи с културата и силата си. Обичам силните мъже, обичам борбата, обичам да се карам и после да се помирявам, докато с Франко не беше така".

Клаудия напуска Кристалди, въпреки че мнозина смятат избора й за лудост, тъй като по онова време той е един от продуцентите с най-много власт.

„Паскуале е мъжът на живота ми. Никога не съм му изневерявала", казва Клаудия Кардинале.
Марина Ферари
Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини