Почина тежкоболен върнат вкъщи от "Пирогов"

След първоначално оказана помощ, тежкоболен пациент бе върнат вкъщи днес от лекарите на "Пирогов" под предтекст, че е клошар и не заслужава достатъчно внимание. Малко по-късно мъжът умира.

Днес малко преди обяд е повикана "Бърза помощ" за тежко болен човек, който живее в Суходол на ул. "Траян Танев" 41, е съобщил пред агенция БГНЕС негов съсед.

Лекарката в линейката констатира, че пациентът на име Петър, който е на около 60 години, е с тежко страдание на белия дроб и успява с апаратурата в колата и усилията си да го стабилизира.

Болният е откаран по спешност в "Пирогов", но от там в кабинет 126 решили, че е клошар и не заслужава достатъчно внимание, уточни съседът Н. С.

Болният е върнат с друга линейка без никаква апаратура. На връщане човекът по пътя изпада в безсъзнание и по-късно умира.

Отново викат линейка и се отзовава първата лекарка, закарала го "Пирогов". Тя се разплакала, защото се "борила за живота му, а колегите й в "Пирогов" не са обърнали внимание.

В момента в къщата на починалия човек има и полиция, за да установи фактите около смъртта.

"Днес им обещаха вдигане на заплатите на докторите от "Пирогов", а те как са постъпили с човека", беше заключението на съседа.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини