Intel X58 - първият настолен чипсет за процесори Bloomfield

Първите процесори от поколението Nehalem се очаква да бъдат представени през четвъртото тримесечие на 2008 година.

Новите процесори Bloomfield LGA 1366 ще бъдат с интегриран триканален контролер на паметта с поддръжка на DDR3, и по всяка вероятност ще оглавят серията Extreme Edition. За потребителите, които имат по-малки финансови възможности компанията Intel ще пусне не по-рано от началото на 2009 година процесори Lynnfield и Havendale. Те ще бъдат в изпълнение LGA 1160 и ще имат двуканален контролер на паметта.

Разбира се , че появата на конструктивното изпълнение LGA 1366 ще доведе до пускането на нови дънни платки. Новият набор Intel X58 е получил кодовото обозначение Tylersburg и ще бъде първият настолен чипсет, който ще поддържа процесори Bloomfield. За южен мост ще се използва серията ICH10, като нейният дебют ще се състои едновременно с Intel P45.

Най-голям интерес от техническите характеристики на Intel X58 представлява възможността му да работи както в режими PCI Express x16 + PCI Express x16, така и в съчетанието 4 х PCI Express x8. Свързването със северният мост ще става с вискоскоростната шина QuickPath Interconnect (QPI).

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини