Кан на колене пред Робърт де Ниро

Робърт де Ниро тази година триумфира в Кан. Киноасът ще бъде посрещнат на 61-ия международен кинофестивал като крал. Уникалният актьор пребори не само стотици роли, но и рака. Сега той получава почетна "Златна палма". Фаворитът на режисьора Мартин Скорсезе ще стъпи на червения килим, за да представи филма What Just Happened на Бари Левинсън. Партнират му Брус Уилис, Робин Райт Пен, Джон Туртуро, Шон Пен - шеф на журито.
Блясък, красота и суета от утре отново ще залеят Кан. В продължение на две седмици по митичния булевард "Кроазет" на Лазурния бряг денонощно ще кипи може би най-пищната кинофиеста в света. Първи пред стотиците фоторепортери, оператори и папараци ще дефилират звездите от "Слепота" на бразилеца Фернанду Мейрелеш. Лентата е адаптирана по книга от Жузе Сарамагу и описва мистериозни случаи на слепота в модерен град. В главните роли са Джулиан Мур, Марк Руфало, Дани Глоувър, Гаел Гарсия Бернал.
Веднага след тържествената прожекция ще се развихри голямата битка между 22 филма в конкурсната програма. Имената са от лъв нагоре. Клинт Ийстуд с Changeling, където играе секстигрицата Анджелина Джоли, Стивън Содърбърг с "Че", Атом Егоян с "Обожание", Вим Вендерс със "Стрелба в Палермо" и братя Жан Пиер и Люк Дарден с "Мълчанието на Лорна".

Източник: standartnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини