Навитек предоставя данни в реално време за GPS измервания - безплатно

NAVITEQ DGNSS е нова, напълно безплатна GNSS мрежова услуга, която стартира от 7 юли и може да се ползва на над 90% от територията на България - предоставя данни в реално време за GPS измервания с точност 0,5 – 3м. Подобни решения успешно се използват в много европейски страни, а вече е достъпна и у нас. Услугата NAVITEQ DGNSS е уникална за България, тъй като единствено NAVITEQ предоставя данни за подобряване на точността при GPS измервания през Интернет. На адрес http://ntrip.naviteq.net:2101 можете да изтеглите данни през NTRIP протокол, който стандартно поддържат повечето професионални GPS устройства.

Специалистите на NAVITEQ осигуряват техническа поддръжка и непрекъснатост на услугата 24 часа, 7 дни в седмицата. Допълнително, клиентите на NAVITEQ DGNSS получават безплатни обучение и консултации.

Новата услуга намира полезно приложение в решения за навигация, системи за известяване при бедствия и аварии, управление на транспорт и превозни средства, екология, управление на имоти и много други области. Услугата се предлага на база изгрaдената от NAVITEQ мрежа от базови GNSS станции. Мрежата постоянно приема сигнали от GPS и GLONASS навигационните системи. Данните от тези наблюдения позволяват на компанията да предложи и други услуги, с които потребителите постигат точност до 1см при необходимост от извършване на прецизни GPS измервания.
Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини