Най-бързият мобилен процесор

Процесорът Core 2 Extreme е най-производителният мобилен чип в света, съобщиха днес от Intel при представяне на новата мобилна платформа Centrino 2. И двете ядра на X9100 работят на честота от 3.06 GHz със системна шина от 1066 MHz FSB и включват 6MB кеш памет от второ ниво (L2).

Налични са също характеристики за спестяване на енергия. Мобилният процесор ще отговори на изискванията и на най-запалени геймъри и мултимедийни ентусиасти към бързината на лаптопа, посочват от Intel. Чиповете Core 2 Duo са проектирани по 45-нанометровата силициева технология Hi-K Metal Gate. Те имат близо 2 пъти повече транзистори и по-ниско ниво на загуби, в сравнение с процесорите по 65-нм технология, като осигуряват нови нива на производителност и енергийна ефективност.

Шината 1066 MHz FSB е по-производителна, в сравнение с предишното поколение 800 MHz FSB. Технологията HD Boost ускорява работата с ресурсоемки мултимедийни приложения, като кодиране на HD видео. 6-те мегабайта L2 кеш памет увеличават производителността при приложения с интензивен трансфер на данни.

Технологията Deep Power Down Technology пести енергия, като изключва ядрата на процесора и кеша, когато не са необходими.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини