Най-великите супермодели

Света на модния бизнес е жесток и непредсказуем. Днес си популярен модел, а утре снимките ти могат да попаднат в коша за боклук. Някои моделки обаче успяват да се задържат на повърхността и да влязат в историята на най-великите топ модели на света.

Съгласно последното изследване на първo място в този „дълъг" списък се нарежда австралийката Ел Макферсън.

Ел стана известна с безупречното си тяло и миловидно лице през 80-те години и успя да спечели 120 милиона долара благодарение на успешното си сътрудничество с Versace, Dior и Prada. Ел става световно известна след като се снима в бански за корицата на списание Sports Illustrated. От този момент да днес вниманието към нейната личност не стихва.


На второ място в рейтинга застава 42-годишната американка Синди Кроуфорд, следвана от знаменитата Туиги, благодарение на която представите за красота през 60-те години се преобръщат. На мода идват слабите и беззащитни жени, приличащи на момчета с късите си коси. Сред другите топ модели, попадащи в списъка са 38-годишната Клаудия Шифър (4-о място), Кейт Мос (7-о място) и 43-годищната Лиз Хърли (9-о място).


Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини