Аборигенски танци и един български глас

Смайват публиката с неща, които никога не са били виждани преди. Предават историята на тяхната култура, най-древната на този свят. Аборигените не пишат, те разказват – чрез танците, песните и рисунките си.

Аборигенските танцьори от групата Descendance ще изнесат поредица от спектакли в България - на17 октомври в София, на 19 октомври в Пловдив и на 20 октомври във Варна.

Билетите за танцовите спектакли вече се продават на касите на НДК и ДСК (Варна) и в мрежата на тикетпро. Цената е от 15 до 60 лв.

Има българско присъствие - Силвия Енчева с песента "Янкин брат" е в най-новия албум на Descendance, който те ще се представят у нас.

С изяви в 36 страни, Descendance са взели участие в значителни световни събития – Олимпийските игри в Сидни, Австралия, Олимпийските културни танци в Сеул, Северна Корея и стотици шоу-спектакли в Америка, Азия, Западна и Източна Европа, където ги наричат „Чернокожите Бийтълс", защото са „тълпата", която променя градове, донасяйки неща, които никога до сега не са били виждани.

Те също са участвали за Световната купа по футбол в Германия и Световната купа по ръгби пред над един милион телевизионна аудитория. Трупата има постоянни изяви и във високо профилирани събития и фестивали и участия в специално организирани празненства в чест на Далай Лама и кралица Елизабет.


Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини