60 милиона на Луканов гният в сейф на швейцарска банка

60 милиона долара, изнесени от Андрей Луканов през 1989 г. с куфарчета, стоят непокътнати в сейфа на швейцарска банка. Никой обаче не може да потърси парите, тъй като сметката е цифрова и се е знаела единствено от бившия премиер. Той не е подозирал, че се готви убийството му и не е предоставил на роднините си 10-те цифри от кода за сигурност.

Това твърди бивш разузнавач, който е един от малкото хора във България, запознати с тайните на Луканов. Тези дни се навършиха 12 години от показното убийство на политика. До ден днешен то остава неразкрито.

Легенди се носят за милионите, дадени от Андрей Луканов на проверени бизнесмени или изнесени от него в чужди банки. Смята се, че именно Луканов е сред бащите на групировките и лично е издигнал Илия Павлов и Емил Кюлев, които го последваха в Отвъдното.
Факт е обаче също така, че вдовицата на експремиера - Лили Герасимова, живее доста бедно и миналата зима дори изключи парното си, притисната от зверските фактури на "Топлофикация". До нея не са достигнали никакви пари от милионите, с които е оперирал покойният й мъж.

След убийството на Луканов близки до Герасимова й подшушват, че мъжът й е оставил около 60 милиона долара в сейфовете на една от големите швейцарски банки. За да замете следите си, политикът е предпочел касетите да не се водят на негово име, а да са с цифров код. Каква е комбинацията обаче, никой не може да каже.
Според банковите закони в Швейцария подобни сметки се отварят чак след 100 години, и то ако никой не дойде да отвори сейфа. Парите и ценностите стават притежание на банката. Най-вероятно това ще се случи и с голямото имане на Луканов, убеден е бившият разузнавач, който изрично настоя името му да не бъде цитирано.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини