Портрет за 612,5 хил. долара на чердака

На чердака в къща в Източен Есекс е открит неизвестен досега портрет на Елизабет I. Според експертите, картината е нарисувана малко след коронясването и за кралица, на възраст около 26 години. Филип Моулд, лондонски антиквар, откупил портрета за 350 хил. лири (612,5 хил. долара), съобщава The Telegraph.

На портрета кралицата е облечена скромно и държи в ръка Библията. Рентгенов анализ показа, че под това изображением има по-старо, където кралицата е без книга и с пищно облекло. Според Старки, експерта по иконография на Тюдорите, вторият вариант е нарисуван да показва привързаност към протестантството.

Намереният портрет е един от двата ранни: в Уиндздор се пази портрет на кралицата като дете. Повечето изображения на кралицата са направени в зрялата и възраст.

Елизабет I (на английски: Elizabeth I) е кралица на Англия и кралица на Ирландия от 1558 г. до 1603 г.. Тя е шестият и последен монарх от династията Тюдор.
Управлението на Елизабет I продължава 44 години и обхваща период на нарастващо влияние на Англия по целия свят и на религиозни вълнения в страната. То става известно като Златен век на Елизабет. По това време пишат драматурзите Уилям Шекспир, Кристофър Марлоу и Бен Джонсън и философът Франсис Бейкън, Франсис Дрейк става първият англичанин, обиколил света, а Уолтър Рали и Хъмфри Гилбърт поставят началото на английската колонизация на Северна Америка, основана е и Британската източноиндийска компания.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини