Осем медала за димитровградските акробати от Държавното първенство

С осем медала се завърнаха от Държавно първенство възпитаниците на Спортен клуб по скокове на батут "Младост" - Димитровград. Надпреварата по скокове на батут се е провела в столицата през почивните дни. Общо 13 са били състезателите от димитровградската школа. Те са спечелили 4 златни, 3 сребърни и един бронзов медал. 

При 9 -10 годишните златен медал е завоювала Магдалена Николова, а Габриела Делчева е заела пето място в същата възрастова група. Магдалена и Габриела са станали четвърти в синхронните скокове на батут.

Диана Сарафова е първа във възрастовата група 11- 12 години при индивидуалните изпълнения, а Мария Никова е завоювала бронзов медал. При синхронните скокове Диана и Мария са спечелили второ място.Златен медал има и за Елица Манолова, която е станала първа при скоковете на акробатична пътека. 

Четвърто място са постигнали при синхронните скокове на батут Лъчезар Делчев и Костадин Манолов. В индивидуалната надпревара те са заели съответно пето и осмо място.

От СК "Младост" отчетоха и много добро представяне на най-малките възпитаници на школата, за които участието в Държавното първенство е било дебют. При 8-годишните в скоковете на батут Персиан Тончев е заел шесто място, а Калоян Пеев се е класирал 7-ми. Вивиан Гочева е спечелила  златен медал в същата дисциплина, а Теодора Шкетрова - сребърен. Друга състезателка на димитровградската школа - Ахинора Красимирова се е класирала на 11-о място.

За най- перспективни състезателки в държавното първенство са определени Магдалена Николова и Габриела Делчева във възрастовата група 9-10 години.

Те ще да участват в лагер на националния отбор през септември месец в Габрово, съобщи още Димитър Димов. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини