"Легендите" пяха за 69-ия рожден ден на Димитровград

    С тържествена церемония на сцената и заря на площад "България" Димитровград отбеляза 69-ата годишнина от своето основаване. Началото на празника постави церемония по вдигане на националния флаг на площада под съпровода на духова музика. Последва изпълнение на градския представителен хор и празнично слово на кмета Иво Димов.

    "Градът ни се развива с темпове, които му прилягат. Искам заедно да продължим да обновяваме нашия град - улици, булеварди, паркове и детски площадки. За да има всичко това смисъл, трябва да има къде да работа хората. Голяма ми мечта беше да възвърнем славана на Димитровград като икономически и индустриален център.Дадохме началото на изграждане на завод на една от най-големите компании, свързана с автомобилостроенето, сега ни предстои изграждането на мощности на други две големи фирчи", заяви градоначалникът. Пожела на димитровградчани здраве и успехи.

    Председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева призова димитровградчани зад граница да се върнат в родния град.

    "Дори и от далеч виждате как Димитровград се развива с бързи темпове. Днес е времето да кажем: Върнете се при нас, за да намерите своето препитание в изграждащите се заводи и новата инфраструктура", бяха думите на Гергана Кръстева. Тя се обърна и към димитровградчани да дават идеи за развитието на града.

    Гости на тържествената церемония по отбелязването на 69-ия рожден ден на Димитровград бяха омбудсманът на Република България Мая Манолова. Тя заяви, че видимо Димитровград се развива и променя към добро. Не става дума само за инвестиции, но и за самочувствието на жителите на този град, категорична бе Манолова.

    Народните представители Евгения Ангелова и Ангейл Найденов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, както и кметът на Хасково Добри Беливанов също бяха част от празника и поднесоха своите поздравления към димитровградчани. На сцената присъстваха още почетният гражданин Дафина Пфиртер, както и представители на побратимените градове на Димитровград, пристигнали за празника.

    Последва тържествена заря и концерт на супер групата "Легендите", които изпълниха емблематични български хитове. Константин Марков, Стенли, Константин Цеков, Йордан Караджов, Димитър Кърнев и Любо Киров пяха повече от два часа. Още снимки - разгледайте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пу
      Публика
      0 0
      18:32, 18 сеп 2016
      "Легендите" пяха с ненастроена и бръмчаща апаратура. На Любо микрофонът бе неизправен,та го хвърли на някого от екипа и му дадоха нов.Тогава с него певецът попита публиката как е звука.Това е излагация!Данчо Караджов не можеше да взима високите тонове в песните.Болен ли беше,така и не се разбра.На всекиго се случва.Но това са професионалисити и не бива да си позволяват такива издънки.Това дразни.
    Последни новини