Веселин Пенев: Бойко Борисов не ме принуди да се оттегля

"Натиск не е имало, имаше разговор с премиера Бойко Борисов и се съобразих с това, че обществения интерес е сериозен и в рамките на това като морален акт аз да се оттегля. Принуда нямаше. Уважавам желанието му да се реагира по подобен път при създалата се ситуация, като преминат проверките и се установи, че нямам никакво нарушение като на закона, така и на държавния интерес.“ Така обясни оставката си областният управител на София-град Веселин Пенев пред bTV.

Той уточни, че не се чувства като бушон в скандала с царските конюшни. По думите му министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова няма никакво отношение по казуса.

Продължават тези напъни на БСП извън общата политическата тежест да си служи с абсолютно тежки инсинуации и груби лъжи, смята Пенев. По думите му статутът на терена, който е с обслужващи функции, има ангажимент да се ангажира с всички отвеждащи инфрастуктури.

Продължават тези напъни на БСП извън общата политическата тежест да си служи с абсолютно тежки инсинуации и груби лъжи, смята Пенев. По думите му статутът на терена, който е с обслужващи функции, има ангажимент да се ангажира с всички отвеждащи инфрастуктури.

Пенев увери, че има нормална комуникация между него и тези министерства като режим на информиране, а не съгласуване или разрешение. Той поясни, че „това е процедура от 13 години с една криминална фирма, която придобива собственост върху целия терен. Никъде тази сделка не е била отразена и държавата не е знаела за нея. Без да знае след 2 години при друг интерес за подобен вид замяна тя се стартира, МРББ извършва сделката и новият собственик Евротрансбилд се оказва, че са получили нещо, за което е извършена сделката. Започват дела, при което МРРБ се опитва да върне на държавата въпросния терен, но и за двете сделки съдът е казал, че всички предходни са недействителни и единственият собственик е Евротрансбилд, чак тогава съм започнал процедура за излизане от съсобственост .“

Бившият вече областен управител уточни, че в рамките на този устройствен план няма възможност да се надстрои дори една тухла. Земята не предопределя собствеността на сградата. Няма абсолютно никакъв нарушен държавен интерес по отношение на царските конюшни. Не са продадени за 90 евро на квадрат, по простата причина, че собствеността на сградния фонд не се променя по никакъв начин и той ще си остане независимо дали ще има срутване или запалване. Държавният интерес е защитен максимално, тъй като тези терен е не е с адекватна стойност, защото той няма възможност да бъде процедиран от гледна точка на бъдещо строителство. "В един предизборен период се търси начин на фона на тази разруха всякакъв инструмент. Нищо нередно не е направено по отношение на самата процедура.“

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини