Оценяваха читателските дневници на второкласници в седмицата на четенето

    С посещение в Градска библиотека "П.Пенев" приключи Националата седмица на четенето за възпитаниците на 2 г клас от ОУ "П.Славейков" с класен ръководител Боряна Тренева. Там децата се срещнаха с братовчедката на Пипи Дългото чорапче - Сиси, която ги изненада с викторина върху прочетените през лятото книги. Библиотекарите оцениха и читателските дневници на децата, които получиха и награди. Най-добър беше читателския дневник на Стилиян Стефанов.

    В рамките на националната инициатива на Министeрството на образованието славейковци организираха и състезание по правопис „Език свещен на моите деди“. Победителка сред учениците  от 5 клас стана Денислава Ивайлова Иванова от 5 г клас. Най-добър в правилното писане от шестокласниците бе Георги Георгиев Делчев от 6 в клас, а с първото място сред седмокласниците се отличи Даниел Атанасов Атанасов от 7 г клас.

    „Работилница за творческо писане“ бе друга от организираните мероприятия в ОУ "П.Славейков". Тук учениците представиха в слово и в разноцветни картинки творчеството и любопитни факти от живота на любимите си автори. През седмицата в часовете гостуваха майки и баби, които четоха любими приказки на децата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини