Родители четоха приказки на второкласниците в СУ "Любен Каравелов"

    Родителите на второкласниците от СУ "Любен Каравелов" в Димитровград се включиха в Националната седмица на четенето от 10 до 14 октомври. Инициативата бе под надслов "Приказен маратон:От времето на мама и тати". Всяка сутрин възрастни четоха на децата интересни приказки.

    "Забавлявахме се с лудориите на Макс и Мориц, търсихме поуката в Езоповите басни, вълнувахме се от майчините тревоги на лястовичката от "Майчина сълза" на Ангел Каралийчев. С интерес ислушахме за срещата на бедното момиченце с 12-те месеца и познатата приказка "Дядо и ряпа", но този път прочетена от един татко", коментира преподавателят Таня Стефанова. В същото време каравеловчетата на Милена Иванова каравеловчетата  се докосноха до любимите книжки на техните родители и "състезанието" - главна буква

    Седмицата на четенето бе открита в училищната библиотека с инициативата "Приятно ми е да чета". Имаше и "Маратон на четенето", като децата представиха своя любима книга - четейки и с илюстрация.  "Аз съм грамотно дете" бе друг акцент от мероприятията във втори клас, както и участието в щафетата "Патилански приключения".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини