Джигит подкара колата си с 230 км/ч., глобиха го 1500 лв.

Само 1500 лв. отнесе от съда млад мъж, управлявал колата си през нощта с 230 км/ч.

Джигитът возил свой приятел, когато решил да му покаже колко може да бяга неговата кола. Той натиснал педала на газта до дупка и стрелката на скоростомера ударила рекордните 230 км/ч, . Докато той се радвал на скоростта, приятелят му снимал с мобилния си телефон. А накрая водачът демонстративно показал пред камерата на телефона среден пръст. Още същата нощ клипът бил качен в социалните мрежи. Прокуратурата обаче се самосезирала и започнала разследване на случая, което завършва с предаването на младия мъж на съд.

При направената проверка се оказва, че шофьорът е рецидивист на пътя с 25 нарушения на Закона за движение по пътищата.

Установено е също, че младежът тунинговал допълнително своя автомобил, за да може да се движи по-бързо, като по този начин направил превозното средство опасно за останалите участници в движението.

След като бе изправен пред съда, шофьорът се разкая за извършеното престъпление и прие становището на прокуратурата, че безразсъдното му каране е обществено опасно.

Той прие и предложението на прокуратурата да поднесе публично извинение за извършеното от него хулиганство. Извинението той публикува в сайт на национална медия. С оглед на разкаянието съдът смекчи наказанието на автоджигита и го осъди на 1500 лв. глоба.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини