Родители се оплакват от качеството на безплатните закуски в училище

    От качеството на безплатните закуски в училище се оплакват родители от Димитровград. Те сигнализираха, че на учениците в ОУ "Алеко Константинов" се предлагат филии с минимално количество халва или закуски със сирене без нужното количество от него вътре.

    "Това ли е безплатната закуска на нашите деца в нашето училище? Защо казвате, че се дава закуска на децата? Вие и Вашите деца така ли се храните? Направете нещо по въпроса‚ а не само да се перат пари и да казвате "ние храним децата", пише до редакцията ни димитровградчанката Веселина Захариева. Тя ни изпраща и снимки на въпросните  закуски.

    Проверка показа, че закуските в училището се осигуряват наемателя на стола в ОУ "Алеко Константинов". Той е задължен да изготвя и месечно меню, където е посочено ден по ден каква закуска и какъв обяд се предлага на децата.

    Два пъти седмично в менюто има и филии приготвени на място. "Повечето деца ги харесват, с впечатление съм, че закуските се изяждат", обясни директорът на училището Дорина Желязкова. Тестените изделия - рогчета, кифли, сиренки се доставят на стола от местна фурна. Директорката беше категорична, че са спазени всички изисквания. 82 лв. на година струва безплатната закуска на един ученик. Или дневно цената й е 0,43 лв. с ДДС, сума в която доставчикът е длъжен да се вмести.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      S
      s
      7 -2
      11:53, 16 ное 2016
      Престанете с тези закуски.Децата са в училище да учат -не да се хранят.Един диетичен сандвич плюс плод е достатъчно
    • 2
      Ро
      Родител
      9 0
      12:30, 16 ное 2016
      И в другите училища положението със закуските е същото - отбиване на номер! Вина има не само училището, наемателя и т.н., а и държавата, че без пари иска да прави нещо качествено...
    • 3
      По
      потребител
      7 -2
      12:58, 16 ное 2016
      Ако държавата отделя за дете по 0,43 лв на ден, а една баничка в баничарниците е около 1 лв, какво очаквате да получат учениците?!
    • 4
      Ni
      NIKO
      7 -7
      14:23, 16 ное 2016
      Веселина Захариева да вземе 43 стотинки,да напазарува продукти по БДС и да приготви закуска на детето си.После да си плати ел енергията изразходвана за приготвянето,горивото за доставката на продуктите,опаковката и етикетчето.След това да извади 20% от 43 стотинки /ДДС/ и да ги даде на Държавата.Сигурно след това ще поиска да се обеси,ама от къде пари за въже ?????????????
      • ..
        .......
        5 -1
        15:50, 16 ное 2016
        Тогава какъв е смисъла от тези безплатни закуски. По-добре да не се дават и това да е ясно, а не да се говори че се дава нещо, което е нищо.
      • Го
        Гост
        1 0
        15:47, 19 ное 2016
        А какъв е смисъла да се плащат тези 43 стотинки за нещо което отива в коша. На всички е ясно, че за тези стотинки не може да се осигури нищо прилично като закуска на децата, поне де махнат безплатните закуски или да се дават прилични такива на нормална цена. Или за тези стотинки по един свестен плод могат да им раздават всеки ден на децата. Никое дете не ги яде тези закуски, знам от моето. И знам какво представляват, пълна пародия отбиване на номер. Повечето родители си подсигуряват нормална закуска и не разчитат на тази от училището, но има и деца които по фин. причини не се хранят пълноценно, за тях тази закуска е важна, дай да им дават боклуци, това ли заслужават.
    • 5
      ..
      ....T
      2 -1
      18:58, 16 ное 2016
      Да а в квартала даже и за обяд не плащат децата който ходят на училище,а на нашите деца ........
    • 6
      N
      n
      3 -1
      10:37, 17 ное 2016
      на който не му харесват да праща на детето си закуска.не е забранено.като за без пари-толкова.
    Последни новини