Седмокласничка от ОУ "П.Славейков" с покана за националния футболен отбор за девойки

    Възпитаничката на ОУ "П.Славейков" Паулина Георгиева, която активно се занимава с футбол получи покана да се включи в националния отбор за девойки. 13-годишното момиче тренира от 3 месеца в хасковския клуб  "Асти АБ“. Предстои й през февруари 2017 г.да замине на лагер с националния тим. 

    Паулина живее в село Крепост. По футбола я запалил като малка дядо й Пламен, на когото дължи много. След няколкогодишно прекъсване, седмокласничката започва активно да тренира този спорт. Често играе с момчетата, включила се е и в общинския ученически турнир по футбол преди дни. В училище подкрепа и оказва преподавателят по физическо възпитание и спорт Живко Митев.

    Любимият й футболист е Лионел Меси, харесва го още от 5-годишна. Мечтае да се развива в този спорт и да върви нагоре. Девойката все още не е решила къде ще продължи образованието си и как ще го съчетава с тренировките. 

    "ОУ "П.Славейков" много се гордее с успехите на Поли, тя се учи отлично, организирана е и много дисциплинирана", споделя директорът на училището Снежана Ангелова. Припомни, че момичето пътува всеки ден от Крепост до училището и за тренировки в Хасково. Ангелова и пожелава много успехи във футбола и достигане на спортни върхове на Паулина.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини