Разнообразна дейност развиват алековци в клубовете по проект "Твоят час"

    Активна дейност в 5 групи за извънкласни дейности за преодоляване на обучителни затруднения на учениците и в 13 групи за извънкласни дейности по интереси вече  се развива в ОУ "Алеко Константинов" в Димитровград.  Всички дейности са в рамките на проект BG05M20P001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) - фаза І"  

    Още в началото на ноември започнаха заниманията на клубовете "Олимпиец" и "Развитие". Децата в тях усвояват елементи от бадминтон и активно се включват в часовете, както и традиционния Коледен турнир в училището, където се представиха достойно.

    Наситена със събития бе 2016 година за клуб " Приятели на книгата". Дейностите включваха  посещение на Детския отдел на ГБ "П.Пенев", където децата откриха 55 начина за в книгите-магии - да бъдат добри, толерантни и отговорни. Сред дейностите бе и посещение на коледната изложба на художествената галерия. В училищната библиотека на ОУ "Ал.Константинов" грейна книжна елха. 

    В клуб "Математиката по-лесна и по-интересна" участниците подобряват усвояването на учебния материал за 7-ми клас от първите два дяла по математика по забавен и атрактивен начин.

    С допълнителната работа в клуба "Математиката и аз – приятели" учениците постигат напредък в попълване на пропуските и усвояване на новия материал. 

    В клуб  „Играя и уча английски" основната цел е децата да бъдат по-подготвени при изучаване она езика. Това става с помощта на активни занимания, рабо-тим и комплектът HELLO, включващ диск с много песни, диалози и стихотворения. Като част от работата имаше и посещение на Дневния център за деца с увреждания, където бе представена кратка програма.

    Клуб ”Млад родолюбец” помага за по-доброто опознаване на родния край и запознаване с културно-историческото му наследство. Децата, участващи в него посетиха Стария град в Пловдив, както и Александровската гробница край Хасково. Разходка из центъра на Димитровград бе друга от изявите, целта - запознаване със забележителностите на родното място.

    Клуб "Фотография" също работи по проект "Твоят час". Членовете му посетиха природонаучния музей в Пловдив, където са запечатали впечатленията в снимки. Фотографирани са и забележителности от дневен и нощен Димитровград, както и изяви на третокласниците от ОУ "Ал.Константинов". Част от заниманията по проекта включва изложба "Първи стъпки в хоби наречено фотография".

    Участниците в клуб  „На крилете на музиката“ усвояват певчески навици и умения и подготвиха репертоар. Клубът организира  коледен концерт под наслов " Коледни звънци звънят, детски гласове ехтят..." с участието на деца от клуба, както и вокална група "Щастливците" и гост солисти. Друга от дейностите бе традиционната за училището "Коледна картичка от музика", в която алековци пяха коледни песни пред съученици в двора на училището.

    Първото представление на театралната група "Красавицата и звяра" бе организирано в училището в рамките на същия проект. Постановката "Магията на Бъдни вечер" пресъздаде обичаят и традициите на българите на този ден. С много желание се включиха децата от четири паралелки първокласници.

    Платена публикация

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини