В Швейцария вземат мерки срещу голите туристи

Властите в един от швейцарските кантони планират да предприемат срочно мерки срещу новата мода за гол пеши туризъм, съобщава Би Би Си.

В източния кантон Апенцел Инороден предвиждат да въведат глоби за туристи, които се появяват в този живописен швейцарски край без дрехи. Властите са силно разтревожени от наплива през миналата година на голи туристи, най-вече от Германия. Затова са решили да действат твърдо сега, докато все още имат време - преди откриването на сезона на пешия туризъм.

В Германия е много разпространена така наречената култура на свободното тяло. Но в швейцарския кантон не възнамеряват да поощряват подобни неща.

"Принудени сме да приемем закон срещу туризма в неприличен вид преди настъпването на топлото време", заяви Мелхиор Лозер, представител на правния отдел при кантоналните власти. "Проблемът е в това, че нашите планини се посещават от много деца", уточни той причината за действията на властите.

През есента на миналата година даже е бил арестуван един турист нудист. Но той е минал между капките, тъй като не е имало правна основа за задържането и глобяването му. Според новите разпоредби няма да му се размине.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини