Каравеловци посетиха Пречиствателната станция за отпадъчни води край Димитровград

    Пречиствателната станция за отпадъчни води край Димитровград посетиха ученици от Средно училище "Любен Каравелов". Възпитаниците на клуб "Биология и здраве" решиха по този начин да отбележат Деня на водата - 22 март, разказа ръководителят на клуба Лиляна Чакърова. Групата бе ръководена и от пом.директора на училището Петя Хаджийска.

    Децата са се запознали с целия технологичен процес на пречистване и изследване на градските отпадъчни води. Целта е подобряване качеството на водата в басейна на река Марица, както и намаляване на потенциалния риск от заразяване на подпочвените води и почвите, обясниха специалистите.

    Работата на станцията помага за опазване здравето на населението, опазването на флората и фауната по поречието на река Марица и намаляване на замърсяването в пограничните райони, включително и Егейско море. Благодарение на пречиствателната станция нивата на Азот и Фосфор са намалени с повече от 80% научиха каравеловци .

    Те задаваха въпроси, свързани с работата на всички структури и сгради на станцията, командната зала, лабораторията, басейните и селекторния резервоар, мазнинно и пясъко задържателя, вторичните утаители, сградата за уплътняване и обезводняване на утайки и др.

    Визитата на каравеловци е била осъществена със съдействието на шефа на ВиК-Димитровград инж. Петко Ангелов, уточняват от училището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Уп
      Управителя
      4 -1
      19:10, 14 мар 2017
      Управителя-монтажник с фалшивото свидетелство за монтажник по В и К .
    Последни новини