Обявиха предложенията за почетни граждани на Димитровград

Предложения за четирима души, които да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на Димитровград" са постъпили в регламентирания в новата наредба за символиката срок - 2 май.  Те са публикувани са сайта на Община Димитровград.

Треньорът на Спортен клуб по борба Салим Наим e номиниран за званието два пъти  - издигнат е от Инициативен комитет и от Българската федерация по борба. Успехите на местната школа в национални и международни шампионати и треньорската му работа в националния отбор са част от мотивите.

Да бъдат обявени посмъртно за почетни граждани проф. Дико Иванов и Георги Павлов са другите предложения. Те са заради принос в изграждането на Димитровград и за строежа на първия в страната азотно- торов завод.

Както обяви преди седмица, кметът Иво Димов предлага за почетен гражданин Христо Шишков- бивш кмет на Димитровград и първи секретар на Партията в последните години преди демокрацията.

Според наредбата, председателят на местния парламент Гергана Кръстева трябва да обяви срок от един месец, в който обществеността да се запознае с кандидатурите. След това ще бъде насрочено обществено обсъждане в зала "Гросето".

Комисия от пет души ще се спре на едно от предложенията, което ще бъде внесено като докладна в местния парламент. Връчването на почетното звание става на тържествена сесия на ОбС на празника на Димитровград - 2 септември.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    По какви
    8 -2
    08:04, 6 май 2017
    По какви заслуги сегашният кмет предлага Хр. Шишков за почетен гражданин. За това, че каза ласкави думи за един лъжец, който излъга съгражданите си с фалшивата диплома. Това ли са критериите на сегашния кмет. Личното заменя общественото! Хората помнят как всяка сутрин с кола на БКС се изпращаха работници на вилата му в с. Великан. Единствен, само С.Димитров се отказа от тази услуга. Така, че стига му вилата. Разгледайте тази улица в с. Великан и ще забележите еднаквост и по оградите им с тази на УСМ. Помним още, уважете починалите! Честни хора!
Последни новини