Започват проверки по сигнали за проблеми в сгради, санирани по Националната програма за ЕЕ

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ресорният зам.-министър Малина Крумова ще направи проверки на място на получени сигнали за проблеми при изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Проверката ще стартира от Мездра утре, 23 май, от жилищния блок, в който се прояви теч заради валежи по време на започналите обновителни дейности.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май министър Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до НСОРБ с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците. В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини