Свикват обществено обсъждане за номинираните за почетни граждани на Димитровград

Обществено обсъждане на предложените кандидатури за почетен гражданин е насрочено за 6 юни, вторник от 17:00 часа в зала "Гросето". То е на база новата Наредба за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград.

Преди месец предложенията бяха публикувани на сайта на Община Димитровград и всеки желаещ можеше да се запознае с тях. Четири са номинациите за почетен гражданин по повод 70 години от основаването на града.

Треньорът на Спортен клуб по борба Салим Наим e номиниран за званието два пъти  - издигнат е от Инициативен комитет и от Българската федерация по борба. Успехите на местната школа в национални и международни шампионати и треньорската му работа в националния отбор са част от мотивите.

Да бъдат обявени посмъртно за почетни граждани проф. Дико Иванов и Георги Павлов са другите предложения. Те са заради принос в изграждането на Димитровград и за строежа на първия в страната азотно- торов завод.

Кметът Иво Димов предлага за почетен гражданин Христо Шишков- бивш кмет на Димитровград и първи секретар на Партията в последните години преди демокрацията.

По време на общественото обсъждане на кандидатурите за удостояване със званието „Почетен гражданин" ще се води подробен протокол, в който ще бъдат отразени изразените становища и мнения, поясняват от Общинския съвет.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини