Димитровградчани кандидатстват за проекти до 5000 лева за градинката пред блока

Община Димитровград отново обявява конкурс за озеленяване и облагородяване на междублокови пространства и градинки под надслов "За приветлива градска среда". Документи за участие ще се приемат до 31 август 2017 г.

Право и тази година ще имат само блокове и кооперации, регистрирани по Закона за етажната собственост. Домоуправителите трябва да подадат в Общината формуляр за участие в конкурса, придружен от проектно предложение с количествено-стойностна сметка и описание на желаните дейности.

Със сума до 5 000 лв  ще бъдат финансирани проектите за облагородяване. Те трябва да включват озеленяване, почистване и възстановяване на терени, създаване на зони за отдих, монтаж на детски съоръжения, пейки, кошчета за смет, беседки и друга паркова мебел.

Няма да се подпомагат дейности, свързани с подмяна на плочки в района около блоковете или изграждане на паркоместа, уточняват от Общината.

Документи могат да се подават на гише №1 - "Деловодство" на първия етаж в кметството. Комисия ще определи одобрените проекти 10 дни след изтичане крайния срок на обявата. За повече информация - телефон в отдел "Инвестиционна дейност, околна среда и води" - 0391/ 68 271.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини