Бивш кмет става почетен гражданин на Димитровград, треньор по борба - не

    Бившият кмет на Димитровград Христо Шишков ще бъде удостоен със званието "Почетен граждадин на Димитловград" по повод 70-годишнината на града. Това реши днес Общинският съвет след проведено тайно гласуване.

    31 съветници пуснаха бюлетина при избора на Христо Шишков за почетен гражданин на Димитровград. Действителните гласове бяха 27, а недействителните - 4.

    Отхвърлено бе другото предложение за почететен гражданин по повод 70 -ия рожден ден на Димитровград, което бе в дневния ред на сесията. То бе за треньора по борба Салим Наим. От общо гласувалите 31 съветници, в урната имаше 15 действителни и 16 недействителни бюлетини.

    Преди гласуването бе сформирана комисия по Наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Тя бе оглавена от юриста Юлиян Семерджиев и отговаряше за провеждането на тайния вот.

    Дебати преди тайния вот в зала "Гросето" нямаше. Кметът Иво Димов призова съветниците да гласуват по съвест. "Когато гласувате за почетен граждадин не трябва да има никакви спекулации, никакви партийни пристрастия, трябва да се гласува с разума и сърцето", бяха думите на Димов. Той заяви, че с приетата наскоро Наредба за символиката се дава възможност Общинския съвет за избира почетен гражданин демократично,с мнозинство и с тайно гласуване.

    Думата взе и председателят на комисията по "Образование, младеж и спорт" Тодор Тодоров. Той призова да се гласува за Салим Наим, който е и треньор на юношите в националния отбор по борба. Тодоров припомни за многобройните успехи на възпитаниците на Салим, сред тях и 13 медала от европейски и световни първенства. Последното отличие - сребърен медал завоюва преди ден Микяй Наим на Европейското първенство в Германия.

    Съветниците записаха в решението, че връчването на почетното звание на Христо Шишков ще стане на тържествена сесия на ОбС на 2 септември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Сс
      СС
      12 -3
      14:58, 29 юни 2017
      Този ,освен,че е бил Кмет на града с нищо друго ,особенно хубаво няма да го запомним !
      Малко са хората ,които помнят каква номенклатура си беше той !
    • 2
      Hh
      hhh
      10 -3
      15:02, 29 юни 2017
      И какви точно са заслугите на този бивш кмет?
    • 3
      Ко
      КОЙ
      11 -3
      15:51, 29 юни 2017
      Кой е този дядка, дето са го избрали за почетен гражданин?
    • 4
      Кр
      Крум
      9 -4
      22:29, 29 юни 2017
      Кмета си го избра! За това, че каза мили думи за една калинка ,която излъга за дипломата си цяла България! Освен това дълги години този беше партиен секретар. Откога гербаджиите започнаха да се "сродяват" със стари номенклатурчици. Значи котилото им едно и също, само, че сега се краде повече! Важен е опита! Може да направят бартер и го правят, щом като отпадна по-заслужилия, треньора. Това си е чисто нагласена работа, по герберски стил. Умаскариха всичко. Убиха ценностната система. Няма морал! Къде е морала на кмета? Излъга цяла България! До сега трябваше да си подаде оставката, но си кюта и не е по различен от Цветанов, от Цачева, от Павлова, от Боршош. Цяла плеяда от "звезди". Но да не падаме по-далече от тях.
    • 5
      Ра
      Разочарован
      9 -3
      23:03, 29 юни 2017
      Салим Наим заслужаваше това отличие.... обаче егото на кмета е по-голямо от тази награда!
    • 6
      21
      2105
      8 -4
      11:08, 30 юни 2017
      Чува ли се този кмет какво казва. Гласували по съвест. Каква съвест от един лъжец. Дали кмета, дали Митрушев, дали Славейко, дали Добрина могат да гласуват по съвест. Кмете не бъркай съвестта с лъжата и кражбата. Всичко е предварително уговорено, не хвърляйте прах в очите на хората. Този лауреат на вашата номинация, по времето на социализма получи вила в с. Великан, сега от вашите "съвестни" общ. съветници от ГЕРБ получи неправомерно гражданското отличие. Разбихте на пух и прах морала в обществото. За нас сте един тройкаджия от минния техникум и нищо повече. Усилено вървите някой ден да "получиш" тази номинация. Особено тона който давате. Заслужил незаслужил получаваш. Това ли ви е ценностната система. Ценностната система на лъжците и крадците. Този, старият кмет не се ли чувства неудобно, айде да кажем, че вече вие не изпитвате неудобство, свикнахте вече. Обиграни сте в тези далавери и двамата. Кмете, не забравяйте само едно, че вие номинирахте партийния секретар! Еднолично! А треньора кучета го яли. Съпоставете само партийния секретар до световния шампион по борба Еньо Вълчев. И двамата са почетни граждани на Димитровград!!! Съпоставете тройкаджията до отличника. Вие сравнихте разликата на нула. Не чувствате ли, че гражданин на Димитровград може да получи всеки, само защото кмета е казал така. Това не е ли култ към личността. Вие еднолично поставихте и управител-монтажник на В и К и никой от Общински съвет не може да ви противоречи. Не ви ли е срам? Гласували по съвест!!
    Последни новини