С уникално шоу и заря Димитровград посрещна 70-ия рожден ден -ВИДЕО

    С уникално светнинно и звуково шоу Димитровград посрещна своята 70-та годишнина снощи. Празникът на площад "България" събра огромно множество, което присъства и на пишна заря, белязала финала под звуците на "Многая лета". Сред официалните гости бяха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, министърът на Регионалното развитие Николай Нанков, Омбудсманът Мая Манолова, областният управител Станислав Дечев, депутати от Хасковски регион и представители на гостуващи делегации от 7 дъпржави. 

    "Щастлив съм, че днес Димитровград посреща гости от близо и далеч. Приятели, за които името Димитровград е символ на гордост",  заяви кметът Иво Димов и припомни за постигнатото за града в последните години- реализираните инвестиции, ремонтираните училища и централна градска част, както и реновираната Спортна зала. Димов завърши словото си със стих на П.Пенев, с пожелание градът да е място където хората мечтаят.

    Предсатетелят на Народното събрание Димитър Главчев благодари за поканата да уважи празника и посочи, че Димитровград има свои собствен архитектурен облик, съчетал минало и настояще. Омбудсманът Мая Манолова поздрави димитровградчани. "7 десетилетия носят и зрялост и мъдрост, но времето няма знамение, защото както е казал поета - тук няма град, тук всичко е мечти.

    Министърът на Регионалното развитие Николай Нанков съобщи от сцената, че до две седмици започва основен ремонт на пътя Хасково-Димитровград и изграждането на кръгово кръстовище до завода на "Язаки". През 2018 година ще започне ремонта на пътя Симеоновград - Чирпан, преминаващ през кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево", каза още министър Нанков.

    От името на президента Румен Радев кметът Иво Димов получи почетен знак по повод 70-годишнината на Димитровград. Тържествената част започна с вдигане на националния флаг на България. а от сцената бяха припомнени множеството отличия за Общината, сред тях това за град с най-големи инвестиции. Финалът постави концерт на естрадната звезда Васил Найденов, който изпълни своите най-популярни хитове.

    Още снимки от празника - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Видео репортаж от празника - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Чи
      читател
      16 -4
      17:01, 3 сеп 2017
      Браво на кмета на Димитровград,това в Хасково никога не би се случило!
    • 2
      Ob
      obektiven
      10 0
      09:29, 4 сеп 2017
      Грешиш, читателю – всичко това е прах в очите на слепите. Градът е красив, но половината от хората го напуснаха и продължават да го напускат. Светлинните шоута са ефектни, но не хранят. Духовният упадък е неоспорим, така че по-кротко с оценките. Кметът Димов е тарикат, който си пълни джобовете от всякъде и ви залъгва с фойерверки - вижте ремонта на центъра! Подигравка със здравия разум за 5 млн. лева!!!!!!!, айде де!!!!!
      .........................................................
    • 3
      На
      Наистина
      4 0
      09:12, 5 сеп 2017
      Наистина шоуто е уникално за търсачите на силни усещания. Но за за децата това беше истински шок и ужас. Навсякъде преди това се споменаваше, че ще има големи изненади, но заради това се пренебрегнаха малките граждани на Димитровград, които изживяха жесток стрес. Никой не предупреди, че това шоу е неуместно и забранено за малки деца. Кой ще потуши стреса в душите и сърцата им. Дори Боримечката, преди да гръмне топчето в Клисура се е провикнал да не се плашат децата и женурята, щото ще пукне топчето , а тука кмета-селянин от Голямо Асеново, в името на изненадата не се сети за малките граждани на Димитровград и ги пожертва. Особено важно е мнението по предишния коментар, че за този кмет единственото нещо което го вълнува е тарикатски да създава впечатлението на способен кмет, което в действителност не е така. Способността му да замазва очите на хората е в основата на лъжливата му натура. Да рита хората по кокалчетата, както са го учили на селски футбол. Защо не попита неговият служител Жорко от общински имоти, как се щураше с ревящото синче и се чудеше къде да го скрие и отведе. Граждани опомнете се!
    Последни новини