Таня Щерева с двоен приз за спортист на годината, Здравко Младенов-треньор на 2017-та

    Таня Щерева е спортист на 2017 г. на община Смолян. Тя е и спортист на гражданите. Треньор на годината е сенсей Здравко Младенов

    Официалната церемония по награждаването се състоя в Общината

    Номинирани за „Спортист и треньор на 2017” бяха 19 състезатели от 7 спортни клуба и 5-ма треньори, след попълнени анкетни карти. За първи път тази година община Смолян, предостави възможност на гражданите да гласуват и излъчат - „Спортист на гражданите на Община Смолян“ за 2017 г., чрез публикувана на официалният сайт на Общината анкета.

    Гласувалите граждани са 808 и наградата „Спортист на гражданите“ за 2017 година получи също Таня Щерева от Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян - със 142 гласа

    Таня е състезателка от Националния отбор на Република България. Тя завоюва 5-то място при кадетки /категория до 60 кг/на "Европейското първенство U16 - U22", провело се в гр. Келце – Полша тази година. Класира се втора в дисциплина „кумите” /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в гр. Пазарджик. Спечели 3-то място в дисциплината ката /категория до 60 кг/ в Националното първенство за кадети и кадетки в гр. Пазарджик.

    Спортните клубове определиха второто място за Златомир Ковачев от Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян. Трето място заема Илия Костов - Ски клуб „Пампорово“ – гр. Смолян

    Наградите връчиха кметът Николай Мелемов и Йорданка Благоева, дългогодишна състезателка по лека атлетика, носителка на златни медали и член на ИБ на БОК. Церемонията започна с изпълнение на родопски песни от група от ФА „Родопа“ със солист Юлия Кючукова. Водеща на церемония бе Веска Бабаджанкова.

    Гордеем се със спортистите на Смолян и правим всичко, за да тренират в добра среда, защото сме убедени в техните успехи и бъдещето, които е пред тях. Надявам се, че всички усещате подкрепата на общината и това ще продължи и занапред, защото основната ни задача са младите хора, децата и тяхното здраве“, посочи на церемонията кметът Мелемов. Той отбеляза, че трябва постоянство и трудолюбие, за да се постигат успехи в спорта. Градоначалникът изрази и благодарност към треньорите, защото в тази професия без душа и сърце няма как да стане.

    Пред присъстващите кметът припомни, че община Смолян винаги ще бъде зад спорта и младите хора. Той отбеляза, че всяка година общината дава между 800 хиляди и 1 млн. лв. за реновиране и поддържане на спортните бази в Смолян и възнаграждение на персонала. Общината плаща транспортните разходи по участията на децата на града в ученически игри и състезания на спортните клубове. Мелемов заяви, че има завишен интерес към всички спортове в Смолян и това е пряко свързано с обновената база – спортна зала, басейн, тенис-корт, стадион, спортни площадки в селата, фитнеси на открито. Мелемов обобщи, че над 20 спортни събития са подкрепени от община Смолян с предоставяне на награди и спортна база. Много са и проведените състезания в общината по различни видове спорт, каза още Мелемов и поздрави всички участници в церемонията и всички, които спортуват.

    Бяха връчени две почетни грамоти. Първата на Спортен клуб по волейбол „Родопа-Смолян“ за постижения и активна дейност в сферата на детско-юношеския спорт през изминаващата година в колективните спортове. Втората за Детско-юношеска школа на Футболен клуб „Родопа-Смолян“. За приноса за развитието на футбола в гр. Смолян с почетен плакет беше удостоен дългогодишният футболист и треньор във Футболен клуб „Родопа“ – Звезделин Чаушев.

    По предложение на Мелемов, почетния гражданин на Смолян, състезател и треньор на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ - Величко Чолаков беше удостоен посмъртно с плакет за активна състезателна и треньорска дейност и принос в сферата на спорта в Община Смолян. Отличието получи съпругата му.

    Кметът на община Смолян ще внесе докладна записка в ОбС – Смолян за удостояване с плакет и парична сума за цялостен принос в сферата на спорта и на Христо Палагачев за множество постижение във волейбола.

    Община Смолян връчи и парични награди за 1,2 и 3 място на спортистите и треньорите, на състезателката на гражданите и към плакета за цялостен принос на Звезделин Чаушев и плакета-посмъртно на Величко Чолаков.

    На церемонията присъстваха зам.-кметовете Марин Захариев и Венера Аръчкова, секретарят на общината Момчил Николов, председателят на Общински съвет инж. Димитър Кръстанов, командира на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, представители на Областната дирекция на МВР – Смолян, представители на спортните клубове в община Смолян и много граждани.

    Честито на наградените!

    Десетте най-добри спортисти на община Смолян за 2017 г.

    1. Таня Щерева - Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян

    2.Златомир Ковачев - Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян

    3. Илия Костов - Ски клуб „Пампорово“ – гр. Смолян

    4. Крум Красин - Спортен клуб по плуване „Смолян“ - Смолян

    5. Андрея Дяксова - Спортен клуб по ориентиране „Карлък“ – гр. Смолян

    6. Антон Станчев - Спортен клуб по волейбол "РОДОПА - СМОЛЯН" – гр. Смолян

    7. Никол Милевска - Спортен клуб „Шинкиокушин“ – гр. Смолян

    8. Евангелина Дяксова - Спортен клуб по ориентиране „Карлък“ – гр. Смолян

    9. Сребрин Райчев - Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян

    10. Радостин Симов - Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ - Смолян

    Челната тройка при треньорите

    1. Сенсей Здравко Младенов – треньор в Спортен клуб „Шинкиокушин

    2. Екатерина Соколова – треньор в Спортен клуб по плуване „Смолян”

    3. Атанас Жисов - треньор в Ски клуб „Пампорово“

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини