Предлагат търговците на Зеленчуков пазар да не плащат такси докато трае ремонта

Търговците на Зеленчуков пазар, които ще бъдат преместени северно от магазин "Билла",  да не плащат такси за наем докато трае ремонта - 200 дни. Това предлага кметът Иво Димов, който сподели идеята по време на днешната сесия на Общинския съвет. Това стана при обсъждане на точката за изменение на плана на улична регулация, свързан с проекта за ремонт на пазара.

Предложението за отпадане на таксите по време на ремонта ще бъде внесено за гласуване вероятно на следващото заседание в края на февруари.

Димов отново заяви, че т.нар.Бабин базар ще се премести на улицата северно от бившия магазин "Билла", а отпадането на наемите ще е реверанс  заради причиненото неудобство за търговците. Временни химически тоалетни на новото място на пазара ще разположат от Общината. Търсят се и възможности за осигуряване на питейна вода, което засега е проблем.

Градоначалникът каза, че не е удачна идеята пазарът да се разположи в бившия магазин "Билла" защото наемът е висок. В момента се прави работни проект за ремонта на тържището на ул."Елин Пелин", очаква се ремонта да започне напролет.

Видеорепортаж - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az
    3 -1
    12:42, 26 яну 2018
    И дано тоя път да сте измислили нещо с акъла-че тоя пазар в момента е пълна ПОВЪРНЯ-изобретение на НЕКЪРНОСТА
Последни новини