На сесия приеха бюджета на Димитровград за 2018 година

Общинският съвет в Димитровград прие на свое заседание днес бюджета на Общината за 2018 година. В окончателния си вид финансовата рамка е в размер 38 055 815 лева. Тя бе увеличена с 2 600 000 лв., тъй като в края на 2017г.  правителството отпусна допълнителни целеви средства за нашата община.

Кметът Иво Димов отново заяви, че това е най-реалистичния бюджет на Димитровград в последните години. Припомни, че за седма поредна година без промяна останат данъците и таксите в общината, което според него се дължи на високата събираемост на приходите и на ограничаване на разходите. Подчерта, че Общината отново е заложила средства, за помогне на болницата. Темата за здравното заведение за пореден път отприщи емоционални коментари в залата по време на обсъждането на бюджета.

Думата взеха представители на различни сесийни групи в залата . От  ГЕРБ подкрепиха кмета за това, че финансовата рамка е реалистична и подчертаха, че са заложени повече средства за ин витро процедури, за помощ за новородени, както и за МБАЛ "Св.Екатерина". Председателят на групата д-р Митрушев поздрави екипа, подготвил бюджета.

От сесийна група на "Да за Димитровград” заявиха, че ще подкрепят бюджета при гласуването, защото той така или иначе ще бъде приет при съществащото мнозинство на ГЕРБ в ОбС. Председателят на групата Стефан Димитров заяви, че няма прозрачност за разходването на публичните средства и доходите на общинските служители, а помощта за болницата определи като трохички.

Положително бе становището за финансовата рамка на групата на БСП. Председателят й Димитър Петров каза, че той и колегите му ще продължат да настояват за по голяма публичност и гласност за това как се изразходват средствата по проекти. От БСП искат и повече промяна в малките населени места и кварталите на Димитровград. В крайна сметка 27 общинари подкрепиха бюджета, един гласува против, а трима бяха "въздържал се".

Видео репортаж по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини