Зарязаха лозето в димитровградското село Голямо Асеново

    Трифоновден отбелязаха по традиция днес в димитровградското село Голямо Асеново. Домакин и тази година бе Иван Стоянов, в чиято къща се извършено ритуалното зарязване на лозето. Това сториха кметът на Голямо Асеново Пенка Иванова, заедно с отец Христо и арендаторът и общински съветник Митю Вълчев.

    За седма поредна година с титлата "Цар на лозята" бе удостоен Господин Господинов, който отглежда грозде и прави вино над 30 години.

    По-слаба реколта очаква Господин тази година заради нетипично топлото за февруари време. "Трябва да има сняг, а то на Великден прилича времето и ще подлъже лозите", коментира Господин. Според него, хубавото вино се прави от хубаво грозде и с любов. Той пожела здраве и берекет на стопаните и дано виното догодина е добро.

    Празникът в Голямо Асеново започна с водосвет в местната църква и приключи с избор на най-добър производител на вино. За доброто настроение се погрижиха самодейците от читалището в Голямо Асеново, които бяха подготвили музикална програма.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      В
      В
      3 -2
      20:26, 1 фев 2018
      Днес е Трифонов ден, цъквата и ние като християни почитаме този ден! Не и на измислените нови чествания на нови "велико мъченици", които преди са пиели кръвта на народа.
    Последни новини