Стартира кампания за финансиране на ин витро процедури в Хасковска област

Двойки с репродуктивни проблеми от Хасковска област могат да кандидатстват за финансиране от съвместната кампания на Областния управител на Хасково и фондация „Искам бебе“. Това може да стане от днес 1 февруари до 28 февруари. Инициативата бе съобщена на пресконференция партньорите в кампанията „За повече деца в България“ – областният управител Станислав Дечев и председателя на Управителния съвет на фондацията Мария Янева.

 Условията за кандидатстване на двойките за ин-витро процедури са регламентирани в документи, уточнени между двете страни. Те са публикувани на сайта на Фондацията www.iskambebe.bg. От там могат да бъдат всети формите за попълване, а готовите формуляри се изпращат на електронен адрес: haskovo@iskambebe.bg до 28 февруари, включително. Изборът на двете двойки ще се извърши в Хасково на 06.03.2018 г. в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе" и представител Областна администрация Хасково.  

 Областният управител Станислав Дечев благодари на всички дарители, които се включиха в инициативите за набиране на средства за кампанията „За повече деца в българия“. „Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на област Хасково, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни,  нямаше да успеем“, подчерта областният управител.  Средствата бяха събрани по време на Коледния благотворителен базар и Коледния коктейл на областния управител на Хасково. 8 600 лева общо бяха преведени по сметката на „Искам бебе“ и сега очакват две двойки, които ще сбъзнат мечтата си за бебе.

Мария Янева благодари на областния управител и на неговия заместник за изключително сърцатата подкрепа за каузата и изрази удовлетвореността си от отговорното и държавническо отношение към каузата „За повече деца в България“. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини